İmplant Tedavisi
Tedaviler
İmplant Tedavisi
İmplant Tedavisi

Dental implant, çeşitli sebeplerden dolayı kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilen titanyum ya da zirkondan oluşan vidalara verilen isimdir. Dental implant tedavisi ile çene kemiğine yerleştirilen vidalar diş kökü görevi vermektedir. İmplantlara kısaca yapay diş kökleri diyebiliriz. 

Tek diş eksikliği olan kişiler, birden fazla diş eksikliği olan kişiler ya da tam dişsizlik durumunda olan kişilere dental implant tedavi yöntemi güvenli bir şekilde uygulanabilmektedir. Protez ya da köprü tedavilerine kıyasla daha sağlam bir tedavi yöntemi olan implant uygulaması, fiyat olarak diğer yöntemlerden biraz daha pahalı olsa da uzun vadede en sağlam tedavi yöntemidir. Tedavi süreci tamamlanmış implantlar diğer yöntemlere göre daha doğal, daha güvenli ve kalıcıdır. 

İmplant tedavisi çene ve yüz gelişimini tamamlamış, 18 yaşını doldurmuş tüm kişilere yapılabilmektedir. Tedaviye başlamadan önce ilk olarak röntgen çekilir. Bu sayede kişinin çene yapısının tedaviye uygunluk durumu kontrol edilir. Kişinin çene yapısı uygunsa tedavi süreci başlar. Ancak uygun değilse implant yapılacak bölgeye kemik grefti uygulanır (çene kemiği tozları) ve kemikleşme sürecinin tamamlanması beklenir. Kemikleşme tamamlandıktan sonra tedavi başlar.

 

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

Dental İmplant uygulamasında kullanılan vidalar, diş ve çene cerrahı tarafından eksik olan diş köklerinin yerine yerleştirilir. Suni diş kökü görevi gören implantların çene kemiğine kaynaması belirli bir süre geçmesi gerekmektedir. Birçok kişi implantların yerleştirildiği gün gündelik hayatlarına rahat bir şekilde devam edebiliyor. 

İmplant tedavisi lokal ya da genel anestezi uygulanarak yapılmaktadır. Bu sebeple cerrahi operasyon esnasında hasta hiçbir acı, ağrı, sızı hissetmemektedir. Anestezi etkisi azalmaya başladığında hissedilen hafif ağrılar, ağrı kesici ile giderilmektedir.

İmplantların çeneye yerleştirilmesi tek aşamalı işlemler ve iki aşamalı işlemler olarak ikiye ayrılmaktadır.  

 

Tek Aşamalı İmplantlar

Tek aşamalı implantlar, iki aşamalı implantlara göre daha yeni bir tekniktir. Tek aşamalı implant tedavisinde implantların yerleştirilmesinin ardından geçici bir başlık takılır. İyileşme sürecinde olan implantın çene kemiğine sağlıklı bir şekilde kaynaması için kişilerin beslenmelerine ve ağız hijyenlerine önem göstermeleri gerekmektedir. 

 

İki Aşamalı İmplantlar

İki aşamalı implantlar, tek aşamalı tedavi yöntemine göre daha eski teknik olmasına rağmen günümüzde daha sık tercih edilmektedir. Alınan sonuçlara göre iki aşamalı implantlar başarı oranı en yüksek olan tedavi yöntemidir. 

İki aşamalı implantlar, dental implantın takıldıktan sonra üzerinin diş eti ile kapatıldığı tedavi yöntemine verilen isimdir. Diş eti ile kapatılan implantlar iyileşme sürecine bırakılır. Bir süre sonra protezler takılır ve geçici köprüler yerleştirilir. İyileşme süreci alt çene ve üst çeneye göre değişkenlik göstermektedir. Bu kişilerin kemik yapısıyla doğrudan orantılıdır. Bazı durumlarda dental implantların üzerine yeni yapılan dişlerin hemen takıldığı görülmektedir. 

Tek aşamalı ve iki aşamalı implant tedavi sürecini tamamlayan kişiler sosyal yaşantılarına kaldıkları yerden, eskisinden daha sağlam dişlerle güvenli bir şekilde devam edebilmektedir.

 

 

Neden İmplant Yaptırmalıyım?

Günümüzde gelişen imkanlar dahilinde birçok insan çeşitli sebeplerden dolayı dişlerini diş kayıpları yaşıyor. Geçmiş zamanda diş kaybı yaşayan kişiler köprü ya da takma dişler ile hayatına devam etmek zorunda kalıyordu. İmplant tedavisi hayatımıza dahil olduğundan beri kişilere daha sağlıklı, güvenilir ve kalıcı bir tedavi yöntemi olarak tercih ediliyor. Peki neden implant?

İmplant tedavisinde köprü tedavisinde olduğu gibi komşu ya da taşıyıcı dişlerin kesilmesine gerek duyulmaz. Keza protez tedavilerinde meydana gelen deformasyondan kaynaklı oluşan çene kemiği erimesi gibi sorunlarla karşılaşılmamaktadır. İmplant tedavisinde sağlıklı dişleriniz kesilmez, çiğneme fonksiyonlarınız eskisinden daha sağlam olarak yerine gelir. İmplant hakkında tüm merak ettikleriniz ile ilgili uzman hekimlerimiz ile iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin.

İletişime Geç