Bir hastalığın tedavisine başlamadan önce yapılması gereken en önemli şey hastalığın doğru teşhis edilmesidir. Doğru tanıda en önemli unsunlar ise:
Bu unsurların dışında tanı konulmadan önce hastanın şikayetçi olduğu bölgenin değil bütün oral yapıların dikkate alınarak incelenmesi gerekmektedir. Hastalığın teşhisi gerekli incelemeler sonucunda tespit edildiği takdirde, tanı koyma aşamasına geçilir.
Tanılar üçe ayrılır:
Bu tanıların dışında, muayene yöntemleriyle tespit edilemeyen hastalıkların tanısına “Terapötik Tanı” denir. Bu tarz durumlarda tedavi uygun antibiyotiklerle ya da klinik yöntemleriyle sağlanmaktadır. Rahatsızlığın tedavilere verdiği cevaplar sayesindeyse tanıya varılmaktadır.
En İdeal Tedavi Planı Nedir?
Her hasta için özel tedavi yöntemi ile en iyi restoratif teknik ve materyalleri kullanarak, ulaşılabilecek en mükemmel sonucu ortaya koymaya çalışmak şüphesiz ki en iyi tedavi planıdır. Rasyonel bir tedavinin planı; tedavinin aciliyeti, sıralaması ve tedaviden beklenen sonuç göze alınarak hazırlanır.
Tedavi planlaması yanlış tedaviyi ve gereksiz para harcanmasının önlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu sayede yapılan işlemler sonucunda hasta memnuniyeti garantilenmiş olur. Kişiye özel olarak yapılan tedavi planı süreç içerisinde edinilen bilgiler doğrultusunda değişiklik gösterebilmektedir.
Bütün faktörler göz önünde tutularak hazırlanan tedavi planında:
•Tedavinin sırası,
•Her randevuda yapılacak işlemler,
•Her işlem için gerekli süre,
•Diğer uzmanların yapacağı isler,
•Laboratuvar materyalleri veya özel ekipman gereksinimleri,
•Her seans arasında geçecek süre,
•Maliyet ve ödeme şekilleri yer almalıdır.
Teşhis ve tedavi planlaması için kliniğimizde kullandığımız görüntüleme yöntemlerimiz aşağıda listelenmiştir.
Dental Tomografi: Bu sistem X-ışını kullanılarak teşhis edilmek istenilen bölgenin kesitsel görüntüsünü oluşturmayı amaçlayan bir radyolojik tespit yöntemidir. Dental Tomografinin sağladığı görüntü ile normal röntgen filmlerinde görülmeyen kemik ve yumuşak doku detayları rahatlıkla görüntülenebilmektedir.
Panoramik Röntgen: Bu yöntemle tüm ağzın dolayısıyla çene ve dişlerdeki rahatsızlığın tek bir filmde görüntülenmesi mümkündür. Panoramik röntgen, çene ve dişlerde gözle görülemeyen çürük, kist ve tümör gibi oluşumların teşhisinde gereklidir.
Sinüs Filmi: Yüz bölgesinde yer alan sinüslerin kesitler halinde ve detaylı bir biçimde görüntülenmesini sağlayan yöntemdir. Sinüs bölgesindeki rahatsızlıkların tedavisinden önce teşhisi için kullanılmaktadır.
Eklem Filmi: Alt çeneyi kafatasına bağlayan eklemin incelenmesinde kullanılan bir görüntüleme yöntemdir. Çene bozukluklarının tespit edilmesinde kullanılır.
İletişime Geç